In de pers! Kinderopvang tussen de koeien in Someren

Melkveehoudster Monique Kusters uit Someren is duidelijk: kinderen mogen vies worden tijdens het buitenspelen. Ook moeten ze leren dat melk uit een koe komt en niet uit een pak uit de supermarkt. Daarom start de familie een nieuw agrarisch kinderdagverblijf aan de Ruiter. ,,Kinderen moeten achter die computer vandaan.” 

De plannen voor het kinderdagverblijf liggen er al vier jaar. Tot nu toe verliep het hele traject met vergunningaanvragen vrij moeizaam, aldus Kusters. Sinds anderhalf jaar gaat het ineens een stuk sneller. De melkveehoudster heeft wel een vermoeden waardoor dat komt. ,,De gemeente heeft grond van ons nodig voor de verbreding van het fietspad langs de Kerkendijk. We willen echter eerst dat alle vergunningen voor ons kinderdagverblijf goed geregeld zijn.”

Kinderopvang voor 48 kinderen

Dat is het geval: De gevraagde omgevingsvergunning is inmiddels verstrekt. Naast de stallen aan de Ruiter komt een nieuw gebouw van 24,5 bij 20,5 meter. Er is plek genoeg om maximaal 48 kinderen tegelijkertijd op te vangen. Op zolder is zelfs nog een mogelijkheid tot uitbreiding van het bedrijf met naschoolse opvang. De familie Kusters wil echter eerst afwachten hoe het kinderdagverblijf gaat draaien.

Eieren rapen en in het kippenhok

Binnen een jaar kunnen de eerste kinderen naar verwachting rond dwarrelen tussen de dieren.,,We willen ook nog konijnen, een schaap, wat kippen en een klein paar aanschaffen. De kinderen vanaf een jaar of drie kunnen bijvoorbeeld straks mee de stal in als een koe moet kalven. Of ze gaan mee eieren rapen in het kippenhok om er volgens cakejes van te maken. We willen ze zoveel mogelijk buiten laten doen. Regent het? Dan trekken ze de laarzen aan en kunnen ze buiten vies worden!”

Sanne en Marlou Kusters

De nieuwe bedrijfstak wordt straks gerund door dochters Sanne en Marlou Kusters. Sanne heeft onder meer de opleiding Sociaal Pedagogische Wetenschappen gedaan, Marlou gaat het administratieve werk op kantoor doen. Er wordt nog meer personeel geworven. ,,We gaan zoveel mogelijk buiten doen. Binnen hebben we ook niet zoveel speelgoed. Alleen wat houten speelgoed en weinig met batterijen erin.”

Vragen of interesse

Is er informatie die wij u kunnen toesturen? Middels de contactpagina kunt u contact met ons opnemen.

Bron: www.ED.nl 
Lees het artikel op ED

Gewoon een vraag of wilt u een keer komen kijken?

U bent van harte welkom! Graag een e-mail sturen naar info@kinderopvangsomeren.nl of het contactformulier invullen. Wij hebben namelijk niet altijd tijd om de telefoon aan te nemen 🙂

Alvast bedankt voor uw interesse!
Sanne & Marlou

Je persoonsgegevens gebruiken wij voor het contactmoment. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.