Oudercommissie

Oudercommissie

Volgens de Wet Kinderopvang is iedere kinderopvang verplicht een oudercommissie te hebben, zo ook bij Koetjes & Kalfjes.  De leden van deze oudercommissie zijn een goede afspiegeling van de ouders/klanten van onze kinderopvang.

Koetjes & Kalfjes heeft een oudercommissie welke bestaat uit tenminste 3 ouders en maximaal 5 ouders (zoals staat beschreven in  ons modelreglement voor een oudercommissie). Zij hebben een adviserende taak en behartigen de belangen van de ouders en kinderen, om zo de kwaliteit van de opvang te behouden en verbeteren.

Als ouder kun je bij de oudercommissie je vragen, opmerkingen en ideeën met betrekking tot de kinderopvang kwijt.
De oudercommissie heeft onder meer als taken:

  • Regelmatig overleg te voeren met de directie over het beleid
  • Als aanspreekpunt van de ouders te fungeren
  • Meedenken over en helpen bij het organiseren van activiteiten
  • Zorgen voor een goede informatieverstrekking aan ouders over de activiteiten van de OC
  • Te adviseren over de kwaliteit van Koetjes & Kalfjes

Graag stellen wij de oudercommissie van Koetjes & Kalfjes aan jullie voor:

De oudercommissie van Koetjes & Kalfjes bestaat uit: Karlijn Tromp, BSO en KDV, Corien van den Broek KDV en Jolien van Sas, KDV en BSO.
Emailadres: oudercommissiekoetjesenkalfjes@outlook.com

Voorzitter Koetjes & Kalfjes
Ik ben Karlijn Tromp Hanssen mama van Cas (BSO), Ava (BSO) en Hanna (KDV).
Mijn motivatie om deel te nemen aan de oudercommissie is om zo als ouder mee zorg te dragen aan de plek waar wij onze kinderen met veel vertrouwen naar toe brengen. Ik vind het leuk en interessant om ze mee te kijken/ denken binnen de organisatie. Het is de plek waar we de zorg voor onze kinderen in handen leggen hoe mooi is het om dan juist op deze plek mee te denken/ kijken om de zorg mee te waarborgen.

Corien van den Broek
Ouder van zoontje Wim, zit bij Koetjes & Kalfjes op de kinderdagopvang. Ik ben lid geworden van de oudercommissie omdat het me een leuke manier leek om betrokken te zijn bij de kinderopvang. Het is een mooie kans om mee te praten over het beleid, interessante activiteiten te organiseren en een spreekbuis te zijn voor de ouders van Koetjes & Kalfjes.

Jolien van Sas
Hallo, ik ben Jolien moeder van twee zoons, Oskar (BSO) en Arthur (KDV). De visie van de agrarische kinderopvang sluit helemaal aan bij wat we voor onze kinderen ook wensen.
Zelf ben ik muziektherapeut en onderwijskundige, en vanuit mijn grote interesse in pedagogie en de ontwikkeling van kindjes ben ik erg blij dat ik mag aansluiten bij de oudercommissie.

Gewoon een vraag of wilt u een keer komen kijken?

U bent van harte welkom! Graag een e-mail sturen naar info@kinderopvangsomeren.nl of het contactformulier invullen. Wij hebben namelijk niet altijd tijd om de telefoon aan te nemen 🙂

Alvast bedankt voor uw interesse!
Sanne & Marlou

Je persoonsgegevens gebruiken wij voor het contactmoment. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.